Ateş ve Umut/Sineklerin Tanrısı ETwinning projesi

26.12.2021 739

Okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Merve Çidem ve 5 öğrencimiz tarafından "Ateş ve Umut/Sineklerin Tanrısı" isimli bir eTwinning projesi yürütülmektedir. Projede 10 Türkiye, 1 Romanya, 1 Ukrayna, 2 Litvanya olmak üzere toplam 14 ortak bulunmaktadır.

Projenin temel amacı bir distopya olan Sineklerin Tanrısı romanı üzerinde yaratıcı yazarlık ve yaratıcı okuma çalışmaları yapmaktır. Bunun yanında proje boyunca gençlere demokrasi ve yönetim sistemi bilincini kazandırmak, şiddetin insanlık üzerindeki olumsuz etkileri konusunda bilinçlenmek, etik değerlerin insan toplulukları üzerindeki etkisini tartışmak amaçlanmıştır.

Proje ile öğrencilerin yabancı dil öğrenme becerileri gelişecek, web 2.0 araçlarını ve bilgisayar teknolojisini bilinçli bir şekilde kullanmaları sağlanacak ve gençler kendilerini özgür ve yaratıcı bir şekilde ifade etme imkanı bulabileceklerdir.

Proje etkinliklerinin paylaşıldığı blog sayfası: https://projectlordoftheflies.blogspot.com/